نکات مهم درباره ویروس کرونا
ویروس کرونا گروه بزرگی از ویروسها هستند که میتوانند انسانها را بیمار کنند. بیماری میتواند همچون یک سرماخوردگی خفیف یا مانند آنفلونزا شدید باشد.
در انسان، ویروس کرونا عمدتا از طریق تماس مستقیم با فرد بیمار یا ناقل ویروس سرایت میکند. البته این ویروس از طریق لمس سطوح آلوده و تماس دستان آلوده با دهان، بینی یا چشمها نیز به فرد منتقل میشود.
با شیوع بیماری واگیردار کرونا لزوم رعایت نکات بهداشتی، رعایت فاصله اجتماعی و شرایط قرنطینه بسیار ضروری و حیاتی است. در ادامه نکات مهم در مورد رعایت نکات بهداشتی برای اجتناب از ابتلا به این بیماری خطرناک را بیان می کنیم.
چه کسانی بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا هستند؟
همه افراد در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا هستند ولی برخی از افراد بیشتر در معرض خطر هستند. افراد زیر قطعا باید مراقبتهای بیشتری از خود در برابر ویروس انجام دهند. رعایت نکات بهداشتی و قرنطینه و در خانه ماندن برای این افراد بسیار لازم است.
- افراد مسن
- افراد دارای بیماریهای زمینه ای و مزمن مانند مشکلات قلبی، دیابت و مشکلات تنفسی
خرید آنلاین محصولات تندرستی مراقبتی
مراقبتهای لازم در برابر ویروس کرونا چیست؟
- از ارتباط نزدیک با افرادی که تب دارند و سرفه می کنند، خودداری کنید.
- حداقل فاصله 1/5 متری با افراد را حفظ کنید.
- در همه مکانهای عمومی ماسک بزنید.
- از تماس دستان خود با چشمان، بینی و دهان خود خودداری کنید. دستان شما ممکن است آلوده باشند و از این طریق ویروس به بدن شما منتقل شود.
- تا حد امکان از منزل خارج نشوید مگر در مواقع ضروری
- اغلب دستان خود را با آب و صابون به مدت 20 ثانیه بشویید مخصوصا بعد از زمانی که بینی خود را بعد از عطسه و سرفه تمیز کردید و در مکانهای عمومی تردد کردید.
- اگر آب و صابون در اختیار ندارید با ژل و محلولهای ضدعفونی کننده با حداقل 60% الکل دستان خود را ضدعفونی کنید.
- تا حدامکان ارتباط بین افراد محدود گردد.
- تشخیص و قرنطینه کردن افراد آلوده و مشکوک به آلودگی کرونا ویروس
- اخبار مربوط به کروناویروس را از منابع معتبر دنبال کنید. مراکز درمانی مجاز محلی، کشوری و بین المللی به روزترین اطلاعات را در اختیار دارند. از دستورالعملهای پیشگیری و مراقبتی آنها پیروی کنید.
- اگر سرفه یا عطسه می کنید جلوی دهان و بینی خود را با دستمال یا با داخل آرنج خمیده خود بپوشانید. دستمال استفاده شده را در یک سطل در دار دور بیندازید.
- اگر سرفه می کنید و تب و مشکلات تنفسی دارید لازم است که سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنید و آنها را درجریان سفرهای اخیر خود قرار دهید.
- اگر سفری نداشته اید و علائم خفیف تنفسی دارید فقط مراقبتهای لازم که در قبل اشاره شد را انجام دهید و در منزل خود بمانید تا کاملا بهبود یابید.
- اگر حالتان خوب نیست و علائم خفیفی مانند سردرد و آبریزش بینی در منزل خود بمانید تا کاملا بهبود یابید.
- اگر با استراحت در منزل، تب، سرفه و مشکلات تنفسی شما رفته رفته بیشتر شد حتما به مراکز درمانی مراجعه کنید.
منبع: سازمان بهداشت جهانی