مروری بر ویروس کرونا
آیا ویروس کرونا میتواند به مناطقی با آب و هوای گرم و مرطوب انتقال یابد؟
گزارشها نشان میدهد که ویروس کرونا جدید در تمامی مناطق از جمله مناطقی با آب و هوای گرم و مرطوب نیز انتقال مییابد. صرف نظر از آب و هوای منطقهای که زندگی و یا سفر میکنید و به ویروس COVID-19 آلوده است، بهترین روش حفاظت مرتب شستن دستها و خودداری از تماس دستان با صورت است.
آیا آب و هوای سرد و برف ویروس کرونا را میکشد؟
هیچ مدرکی دال بر کشته شدن ویروس کرونا یا هر بیماری دیگری در آب و هوای سرد وجود ندارد. درجه حرارت عادی بدن صرف نظر از درجه حرارت محیط و آب و هوا، حدود 5/36 تا 37 درجه سانتی گراد باقی میماند. بهترین راه حفاظت در برابر ابتلا به کرونا ویروس جدید مرتب شستن دستها با آب و صابون و یا مواد با پایه الکل است.
آیا حمام با آب داغ مانع از ابتلا به بیماری ویروس کرونا میشود؟
دوش آب داغ مانع از ابتلا به COVID-19 نمیشود. درجه حرارت عادی بدن صرف نظر از درجه حرارت آب حمام، حدود 5/36 تا 37 درجه سانتی گراد باقی میماند. درحقیقت گرفتن دوش آب داغ می تواند خطرناک باشد و شما را بسوزاند. بهترین راه حفاظت در برابر COVID-19 مرتب تمیز کردن دستها است. با این کار دستان شما از ویروس پاک و مانع سرایت ویروس کرونا به درون بدن شما میشود.
آیا ویروس کرونا می تواند با نیش پشه انتقال یابد؟
تا به امروز هیچ اطلاعی یا مدرکی دال بر انتقال ویروس کروناد از طریق نیش پشه وجود ندارد. کرونا ویروس جدید یک ویروس تنفسی است که در وهله اول از طریق قطرات بزاق دهان و یا ترشحات بینی در حین سرفه یا عطسه زدن انتقال مییابد. بهترین راه حفاظت در برابر ابتلا به کرونا ویروس جدید مرتب شستن دستها با آب و صابون و یا مواد با پایه الکل است. همچنین خودداری از تماس و ارتباط نزدیک با افرادی که سرفه یا عطسه میکنند.
آیا خشک کن برقی دست می تواند ویروس کرونا را بکشد؟
خیر، خشک کنهای برقی نمیتوانند COVID-19 را بکشند. برای حفاظت از خود در برابر کرونا ویروس جدید باید مرتب دستان خود را با آب و صابون بشویید و یا مواد با پایه الکل تمیز کنید. بعد از شستن دستها میتوانید با دستمال تمیز و یا با دستگاه خشک کن، آنها را خشک کنید.
آیا لامپهای ماوراء بنفش ضدعفونی کننده میتوانند ویروس کرونا را بکشند؟
لامپهای UV نباید برای استریل کردن دستها یا پوست بدن استفاده شوند زیرا ممکن است باعث سوزش پوست گردند و به آن آسیب برسانند.
آیا اسکنرهای حرارتی میتوانند بیماران کرونایی را شناسایی کنند؟
اسکنرهای حرارتی می توانند افرادی که تب دارند (ناشی از کرونا ویروس جدید) را شناسایی کنند. اما توان شناسایی افراد آلوده به کرونا ویروس بدون تب را ندارند. زیرا دوران نهفتگی کرونا ویروس در بدن تا بروز علائمی همچون تب بین 2 تا 10 روز طول میکشد.
آیا پاشیدن الکل یا کلر (اسپری) بر روی کل بدن ویروس کرونا را میکشد؟
خیر، پاشیدن الکل یا کلر نمیتواند ویروسی را که وارد بدن شده بکشد. پاشیدن چنین موادی میتواند برای لباس یا غشای مخاطی (مثل چشمان و دهان) خطرناک باشد. الکل و کلر میتوانند برای پاک کردن سطوح از آلودگی مفید باشند اما این کار را نیز با احتیاط و طبق دستورالعملها انجام دهید.
آیا ویروس کرونا واکسن دارد؟
خیر، این ویروس جدید است و تا به امروز (24 اسفند 98) واکسنی برای آن کشف نشده است. اما توصیه میشود برای سایر بیماریهای عفونی تنفسی مانند آنفلونزا واکسنهای مربوطه استفاده شوند.
البته در حال حاضر چندین واکسن تولید شده اند که اثر بخشی خوبی نیز داشته اند اما برخی نیز عوارضی را نشان داده اند.
آیا شستشوی بینی با سرم مانع از ابتلا به بیماری کرونا میشود؟
خیر، هیچ مدرکی دال بر عدم ابتلا به ویروس کرونا با استفاده مرتب از سرم شستشوی بینی وجود ندارد. برخی گزارشات مبنی بر بهبودی سرماخوردگی معمولی با شستشوی بینی با سرم نمکی وجود دارد. اما شستشوی مرتب بینی با سرم نمیتواند مانع ابتلا به عفونت تنفسی شود.
آیا خوردن سیر میتواند مانع ابتلا به ویروس کرونا شود؟
سیر یک خوراکی سالم با برخی خواص ضدمیکربی است. اما هیچ گواهی مبنی بر حفاظت از افراد در برابر کرونا ویروس جدید منتشر نشده است.
آیا ویروس کرونا روی افراد پیر تاثیر دارد یا افراد جوان نیز مستعد هستند؟
افراد در هر رده سنی ممکن است به ویروس کرونا مبتلا شوند. اما افراد پیر و افرادی که بیماریهای زمینهای مانند آسم، دیابت، بیماری قلبی دارند بیشتر در معرض خطر هستند.
سازمان بهداشت جهانی به همه افراد توصیه میکند تا با شستشوی دستها، رعایت بهداشت تنفسی و سایر دستورالعملهای منتشره در این زمینه از خود در برابر کرونا ویروس جدید محافظت کنند.
آیا آنتی بیوتیکها در پیشگیری و درمان ویروس کرونا موثر هستند؟
خیر، آنتی بیوتیکها در برابر ویروسها موثر نیستند و فقط ضد باکتریها هستند.
ویروس کرونا یک ویروس است بنابراین آنتی بیوتیکها نباید بعنوان داروی پیشگیری و درمان برای این بیماری مصرف شوند.
اما اگر شما به دلیل ابتلا به کرونا ویروس جدید در بیمارستان بستری شده باشید، ممکن است به دلیل جلوگیری از عفونتهای باکتریایی به شما آنتی بیوتیک هم داده شود.
آیا داروی خاصی برای پیشگیری یا درمان ویروس کرونا وجود دارد؟
تا به امروز (24 اسفند 98) هیچ داروی مخصوصی برای پیشگیری و درمان کرونا ویروس جدید توصیه نشده است.
اما افراد آلوده به ویروس باید تحت مراقبتهای لازم برای بهبود و درمان علائم آن باشند و در حالتی که بیماری شدید است مراقبتهای ویژه مورد نیاز است. برخی درمانهای مشخص تحت بررسی هستند و با آزمایشات کلینیکی در حال تست میباشند. سازمان بهداشت جهانی به جمع آوری این تحقیقات و تلاشها از بخشهای مختلف، برای یافتن درمان کمک میکند.
منبع: سازمان بهداشت جهانی