رب میوهها یکی از اصلیترین چاشنیها در دستور پخت غذاهای ایرانی است. کمتر غذایی در سفره ایرانی پیدا میکنید که از رب خوشطعم و خوشرنگ بیبهره باشد. از غذاهایی ساده مثل املت گرفته تا غذاهایی مجلسی مثل فسنجان، قورمه سبزی و اکبر جوجه!
رب میوه ها طعم لذیذی به غذا میدهد و برای هر نوع غذا میتوانید از چاشنی و رب مخصوص آن استفاده نمایید تا طعم خوشمزه و خاصی را به غذا بدهد. رب انار چاشنی مخصوص فسنجان است و برای تهیه زیتون پرورده نیز استفاده میشود.
خواص رب انار
رب انار دارای فیبر، پتاسیم، ویتامین c ، اسید فولیک، مواد معدنی مانند آهن، سدیم، منیزیم است. برای کاهش کلسترول بد خون مفید است.
در رژیمهای غذایی از رب انار و آب انار برای لاغری وکاهش وزن استفاده میکنند. انار سرشار از ویتامینهای a,b و c است که به سوخت وساز بدن و در نتیجه لاغر شدن کمک میکند. برای اثر بخشی بیشتر بهتر است رب انار را به صورت ناشتا مصرف نمایید اینگونه جذب بهتری خواهد داشت.
رب انار سرشار از ترکیباتی به نام “پلی فنول” ها است که برای کاهش کلسترول بد خون یعنی LDL مفید است و مانع رسوب چربی در عروق خونی میگردد. مقدار زیاد کلسترول در شریانها باعث سخت شدن آنها میشود و ممکن است منجر به اختلالات قلبی شود.
اگر داروهای فشار خون و کاهش کلسترول مصرف میکنید، برای مصرف رب انار با پزشک خود مشورت کنید.
رب انار همچنین حاوی نیاسین است که ماده ضروری برای رشد ذهن جنین میباشد بنابراین خوردن رب انار به خانمهای باردار توصیه میشود.
انواع رب انار
انار شیرین طبع سرد و مایل به اعتدال دارد و خواص درمانی کمتری نسبت به انار ترش و ملس دارد. رب انار شیرین برای تصفیه خون مفید است.
رب انار ملس طبع سرد و تر و نزدیک به اعتدال دارد و به علت طعم خاص آن پرطرفدار میباشد. خواص درمانی انار ملس (ترش و شیرین) بیشتر از انار شیرین است. رب انار ملس برای کاهش صفرا، غلیان و جوشش خون مفید است.
انار ترش طبع سرد و تر دارد. رب انار ترش برای کاهش حالت تهوع در دوران بارداری و بیشتر شدن اشتهای خانمهای باردار مفید است اما مصرف زیاد آن موجب یبوست در بدن خواهد شد.
نقد و بررسیها
پاکسازی فیلترهنوز بررسیای ثبت نشده است.