خواص و موارد مصرف عصاره آلوئه ورا:
- ضد بیماری پوستی
- ضد شوره و شکنندگی موی سر
- تقویت مو و پوست سر
- درخشان کننده پوست
- کاهش تعریق دست و پا
مواد موثره:
برگهای حنا حاوی مادهای رنگی به نام لاوسون یا هیدروکسی نفتوکینون (۳/۱ ـ ۲۲/۰ درصد)، گلیکوزیدهای فنلی متعدد کومارین (Coumarin)، گزانتون (Xanthone)، کینوئید (Quinoids)، گلیکوزید بتاسیتوسترول و فلاونوئیدهائی نظیر لوتئولین (Luteolin) و مشتق گلوکوزیدی آن، چربی، رزین و تانن میباشد.
سایر مواد حاصل از برگها عبارتند از اسید گالیک، نفتوکینون، لاکسانتون، آکاستین گلیکوزیدی و مقدار کمی آلکالوئید، حنا علاوه بر موارد مذکور دارای مانیتول و موسیلاژ است. وجود موسیلاژ باعث میگردد که برگ حنا به سهولت با آب به صورت خمیر درآید.
مکانیسم اثر:
به علت وجود تانن، اثرات قابض نشان میدهد. بطور کلی عمدۀ آثار رنگکنندگی و درمانی حنا را ناشی از وجود مادۀ لاوسون میدانند. اما این ماده به تنهائی عمل نمیکند و به خصوص خاصیت رنگکنندگی آن به سایر مواد نیز بستگی دارد.
لاوسون موجب کند شدن زودگذر ضربان قلب با افزایش دامنۀ انقباض آن میشود. اثر ضد اسهالی آن را به علت کاهش تونوس و حرکات دودی شکل روده میدانند. اثرات ضد التهاب، ضد درد و ضد تب با مصرف ۵۰۰ میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن لاوسون (مادۀ مؤثر حنا) گزارش شده است.
اثر ضد باکتری و ضد قارچی حنا را نیز به لاوسون نسبت میدهند. حنا دارای اثر ضد باکتری خصوصاً در باکتریهای گرم مثبت است. همچنین دارای اثر ضد قارچی در قارچهای مولد کچلی تریکوفایتون، اسپوروتریکوم و کریپتوکو است.
مقدار و نحوه مصرف:
یک ساعت قبل از حمام ۲۰ تا ۴۰ قطره از عصاره حنا روی پوست سر ماساژ داده شود و یا همراه با شامپو با نسبت برابر مخلوط و استفاده شود.
برای کاهش تعریق کف دست: محلول را چند برابر با آب رقیق نموده و شبی یک بار مقدار مناسب از لوسیون بصورت موضعی استفاده شود.
موارد منع و احتیاط در مصرف:
این فرآورده باید به صورت موضعی استفاده گردد، از خوردن آن اکیدا خودداری شود .
از تماس این فرآورده با چشم ، دهان ، زخم و مناطق ملتهب پوست خودداری شود.
در صورت بروز حساسیت از مصرف این فرآورده خودداری شود .
شرایط نگهداری:
در جای خشک و تاریک و در دمای محیط (کمتر از ۲۵ درجه سانتی گراد) نگهداری شود .
دور از دسترس کودکان نگهداری شود.
نقد و بررسیها
پاکسازی فیلترهنوز بررسیای ثبت نشده است.