چای ترش، قرمز خوشرنگ و ترش مزه است. از نظر طب سنتی دارای طبع سرد و خشک است. به صورت دمنوش و سردنوش در تمام فصول قابل استفاده است.
خواص و فواید چای ترش برای تندرستی بدن
چای ترش حاوی اسیدهای آلی مانند اسید مالیک، اسید تارتاریک و اسید سیتریک است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش فشار و کلسترول خون، کنترل التهابات و بهبود عملکرد دستگاه گوارش مفید است.
همچنین حاوی مقادیر بالایی از ویتامینهای D، C و A، آهن، کلسیم، پتاسیم، آنتیاکسیدانها و آنتوسیانین است.
چای ترش مفید برای کاهش فشار خون
یکی از خواص بارز آن کاهش فشار خون است زیرا دارای خواص ضد التهابی و ادرارآور است. این گیاه میزان کلسترول را نیز کاهش میدهد و از خطر بروز حمله یا سکته قلبی و هرگونه بیماری قلبی عروقی میکاهد.
کاهش قند خون
میزان قند خون را پایین میآورد از همین رو برای کسانی که به دیابت نوع دو مبتلا هستند نیز بسیار مفید است. خاصیت مدر بودن آن برای دفع سموم بدن (سم زدایی) و جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه مفید است.
تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از پیری
آنتی اکسیدانهای موجود در چای ترش باعث کاهش رادیکالهای آزاد در بدن شده بنابراین از بدن در برابر عوامل مخرب و تخریب سلولی محافظت میکند. به دلیل همین خاصیت از پیری جلوگیری میکند.
چای ترش سرشار از ویتامین C است که خود برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است و باعث ایمنی در برابر عفونتهای ویروسی مانند آنفلولانزا و سرماخوردگی میشود.
تسکین درد پریود
برای انقباضات پریودی مفید است. نوشیدن دمنوش گرم انقباضات دردناک پریودی را تسکین میدهد اما دمنوش چای ترش به سرعت و فوری این انقباضات را تسکین میدهد.
خاصیت ضدافسردگی
سرشار از فلاوونوئیدهایی است که دارای خواص ضدافسردگی هستند و به همین دلیل برای مقابله با افسردگی مفید است. این نوشیدنی سیستم عصبی را تسکین و حملات اضطرابی را کاهش میدهد.
کاهش وزن
برای کاهش وزن دمنوش آن را امتحان کنید. این نوشیدنی کم کالری و بدون کافئین است. عصاره آن میزان جذب نشاسته و گلوکز را کاهش میدهد و در نتیجه به کاهش وزن کمک میکند. بعلاوه تولید آمیلاز را متوقف میکند. آمیلاز سرعت فرآیند جذب کربوهیدرات را افزایش میدهد.
موارد منع و احتیاط در مصرف چای ترش
- پیش از بارداری و در دوران بارداری از مصرف آن خودداری شود.
- افراد با فشار خون پایین از مصرف آن پرهیز کنند.
- مصرف بی رویه آن باعث گشاد شدن عروق خونی میشود.
- از مصرف همزمان با داروهای کاهش فشار خون خودداری شود.
عوارض جانبی مصرف چای ترش
- باعث کاهش میزان استروژن در بدن و در نتیجه کاهش قدرت باروری میشود.
- باعث بروز توهم و مستی میشود.
- باعث تشدید عوارض جانبی داروهای اعصاب مانند داروهای ضد افسردگی میشود.
- باعث خواب آلودگی میشود.
- حساسیت به چای ترش علائمی از قبیل التهاب سینوس یا قرمزی چشم دارد.
نقد و بررسیها
پاکسازی فیلترهنوز بررسیای ثبت نشده است.